Miten toimitte halal-teurastuksia vastaan?

Teurastus ilman tainnutusta on Suomessa kielletty. Suomen eläinsuojelulaki sallii uskonnollisista syistä teurastuksen, jossa eläimen verenlasku aloitetaan tainnutushetkellä tai välittömästi sen jälkeen. Käytännössä Suomessa teurastetaan halal-lihaa ainoastaan siten, että eläin tainnutetaan ensin ennen verenlaskua. 
 
Uskonto ja perinteet eivät ole sen hyväksyttävämpiä perusteluja kärsimykselle ja tappamiselle kuin mitkään muutkaan. Ymmärrämme huolen teurastettavien eläinten kärsimyksestä, mutta emme hyväksy vastustuksen rajaamista koskemaan ainoastaan marginaalisia rituaaliteurastuksia. Islaminuskoisia on Suomessa vain noin 1,2 prosenttia väestöstä. Huolimatta siitä, että yhä useammat ihmiset esimerkiksi Irakista ja Syyriasta ovat joutuneet pakenemaan sotia ja terrorismia, ei islaminuskoisten määrän ennusteta kasvavan Suomessa kuin noin kolmeen prosenttiin.
 
Käytännössä tällainen 1.2% ...3% suuruinen eläinten kärsimys on lähes olemattoman pientä. Sellaisesta mahdollisesta kidutuksen määrästä ei kannata elänsuojeluasiana edes keskustella. Tämä siksi että toisessa vaakakupissa on vieläkin pahempi asia, eli rasismi. 
 
Kannustamme jokaista eläinten kohtelusta huolestunutta kasvissyöntiin, emme valitsemaan eri eläinlajien tai tappamisen tapojen välillä. 
 

Rituaaliteurastusten vastustamisen taustalla tuntuu valitettavan usein vaikuttavan islamofobia tai suoranainen rasismi. Muukalaisvihamielisen maailmankatsomuksen verhoaminen valikoivaan eläinsuojeluun on erityisen ikävää. Varmistuthan, että omaa huoltasi eläinten hyvinvoinnista ei käytetä hyväksi rasististen ideologioiden ajamiseen. Oikeutta eläimille on ehdottoman antirasistinen järjestö.