FIXIT mielenosoitus 867 osanottajaa 

– Poliisin arvio: "joitakin satoja".

28.11.2020

Fixit ryhmä, eli Suomi eroon EUsta järjesti  Eduskuntatalon edessä mielenosoituksen lauantaina 28.11.

 

 

Poliisi kuittasi Twitterissä ottaneensa vastaan ilmoituksen mielenosoituksesta. 

Poliisi lähetti 4 autopartiota valvomaan tilaisuutta.


   

Tilaisuuteen oli järjestetty bussikuljetuksia eri puolilta Suomea. Ennakkoilmoittautumisten perusteella järjestäjät odottivat 500...1000 ihmistä saapuvaksi paikan päälle.

Tilaisuutta videoineet henkilöt arvelivat, että paikalle myös saapui 500-1000 osanottajan verran väkeä.

 

 
 

Poliisi oli osanottajamäärästä eri mieltä! Sen mukaan mielenosoitukseen osallistui vain "joitakin satoja" henkilöitä. https://twitter.com/HelsinkiPoliisi/status/1332665678848028681

 
  Arvio "joitakin satoja henkilöitä" tarkoittaa noin 150...250 henkilöä. Kuvasta voi pikaisellakin vilkaisulla päätellä, että paikalla on vähintään 500 osanottajaa.

Poliisin antama arvio vaikuttaa pahasti alakanttiin tehdyltä.

Tarkka, henkilö henkilöltä laskenta varmisti sen, että  mielenosoittajia on 867 henkilöä, poliisin dronella ottamassa kuvassa.

Täysi laskentakuva avautuu oheista kuvaa klikkaamalla.

 
   

YLE ja muu media käyttivät poliisilta saatua, muutaman sadan osanottajan osanottajamäärää omassa uutisoinnissaan. Kerrottiin osanottajamääräksi muutama sata, vaikka todellisuudessa paikalla oli lähemmäs tuhat henkilöä.

 
  Yleisesti poliisia pidetään melko luotettavana ja puolueettomana arvioijana. Kertomaan, paljonko eri tilaisuuksissa on suunnilleen väkeä paikalla. Arviointiin on olemassa erilaisia, pinta-alaan ja väkotiheyteen perustuvia arviointimenetelmiä.

Tällä kertaa poliisin arvio kuitenkin heitti yli 300% verran.

Herää kysymys, että tekikö poliisi näin suuren virheen tarkoitushakuisesti, haluttiin pienennellä mielenosoittajien lukumäärä. Vai tehtiinko näin karkea virhe omaa osaamattomuuttaan. Poliisin toimenkuvaa ja uskottavuutta ajatellen, kumpikaan  vaihtoeehto ei ole kovin mairitteleva.